Cibuľa LILIA 2g (3H)

Semo | Cibuľová zelenina | Kód: 712043

Cibuľa LILIA 2g

Dostupnosť
Skladom
1,35 €
1,13 € bez DPH
Merná jednotka: ks (ks)

Cibuľa LILIA 2g

LILIA – ružovo červená dlhodenná jarní cibuľa, srdcovitého tvaru, pri koreni užšia, veľmi dobre skladovateľná, určená predovšetkým na konzumáciu ako jemná šalátová cibuľa.

Pestovanie cibule z priamych výsevov:
Na pestovanie cibule sú najvhodnejšie stredne ťažké hlinitopiesočnaté pôdy v záhrevných polohách. Zaraďujeme ju do druhej až tretej trate s dobrou zásobou živín, s pH minimálne 5,5. Vysievame čo najskôr na jar, aby semena mali dostatok vlahy, do riadkov 30 – 35 cm vzdialených, do hĺbky 2 – 3 cm. V riadku jednotíme podľa potreby na 4 – 5 cm. V priebehu vegetácie venujeme pozornosť kultivácii s cieľom udržať prevzdušnenú štruktúru pôdy. Závlaha je vhodná, ale iba do polovice júla. V uzavrených polohách a vo vlhšom období vyžaduje cibuľa od polovice júna ochranu fungicídmi proti plesni cibuľovej. Zbierame, keď je vňať z polovice rastlín poľahnutá a cibule majú žltohnedú šupku. Dosušíme na záhonoch alebo na roštoch.

Pestovanie cibule zo sadzačky:
K tejto technológií pestovania sú vhodné najmä odrody ŠTUTGARTSKÁ, VŠETANA a KARMEN. Na predpestovanie sadzačky vysievame osivo od marca do polovice apríla husto do riadkov. Na 10 m2 potrebujeme približne 100 g osiva. V dobe, kedy cibuľky dosiahnu hrúbku cerucky, porast vytrháme a necháme na slnku zatiahnúť. Optimálna teplota na skladovanie je do 5 oC. Na budúci rok sadzačku vysádzame na záhon skoro na jar tak, aby koniec krčku mierne vyčnieval nad povrch záhonu. Na m2 vysádzame 100 – 300 g cibuliek v spone 20 x 8–10 cm. Cibule pestované zo sadzačky majú oproti priamo siatym cibuliam horšiu skladovateľnosť, ale podstatne skorší zber.

Pestovanie prezimujúcich odrôd:
Ozimné odrody sú zaujímavé najmä na dosiahnutie skorého zberu, pretože dozrievajú ešte skôr než cibule pestované zo sadzačky. Osivo vysievame od polovce augusta do začiatku septembra (včasný výsev spôsobuje vybiehanie, neskorý potom vymŕzanie  nedostatočne vyvinutých rastlín). Po výseve je nutné zabezpečiť dostatok vlahy pre vzchádzanie rastlín tak, aby rastliny začali rýchlo rásť a do mrazov dosiahli hrúbku minimálne 5 mm.

Značka Semo
Druh zeleniny Cibuľa

Momentálne tu nie sú žiadne hodnotenia.

Buďte prvý, kto napíše hodnotenie na tento produkt.


Súvisiace produkty

Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Nakup v pohodli domova.

Overený zákazník,

Tieto podložky som kúpila už druhý krát, no tie prvé boli hrubšie....Tieto sú dosť tenké a žiaľ nesvietia v noci....

Overený zákazník,

Vybavené ihneď

Overený zákazník,