Spiriferm Arom 25g
Spiriferm Arom 25g
Univerzálne kvasinky pre ovocné kvasy k destilácii
Spiriferm sú silne fermentujúce suché čisté kvasinky kmeňa Saccharomyces cerevisiae.
Fermentačné vlastnosti
Spiriferm sú ideálne pri kvasení ovocných rmutov a muštov pre ovocné destiláty:
➢ Tolerancia voči alkoholu až do 14% obj.
➢ Nízka tvorba SO2 a H2S
➢ Rýchly začiatok kvasenia
➢Odporúčaná teplota kvasenia: 16 - 22°C
➢ Kvasinka vhodná pre všetky druhy ovocia
Dávkovanie a aplikácia:
Všeobecné dávkovanie kvasiniek Spiriferm je 20 g/hl rmutu/muštu. Dávka sa môže zvýšiť na 25 - 30 g Spiriferm-ov na 100 I pre mikrobiologicky ohrozený/kontaminovaný rmut.
Správna rehydratácia kvasiniek:
1. Potrebné množstvo kvasiniek rozpustite v 5-10 násobnom množstve teplej vody (35 - 40°C)
2. Za cca 10-15 minút pridajte rovnaké množstvo muštu a jemne premiešajte.
3. Nechajte odstáť cca 10-15 minút.
4. Skontrolujte teplotu zákvasu kvasiniek. Teplotný rozdiel medzi zákvasom a ovocným rmutom/muštom nesmie byť viac ako 8°C! (dochádza k teplotnému šoku s následkom usmrtenia kvasiniek)
5. V prípade že je teplotný rozdiel väčší, zákvas môžete ochladiť napríklad pridaním ďalšieho množstva muštu.
6. V prípade že je teplotný rozdiel 8°C a menej, zákvas aplikujte do ovocného rmutu/muštu jemným vmiešaním.
Skladovanie:
Skladujte na chladnom mieste. Vždy opätovne uzavrite obal otvorených balení.
Momentálne tu nie sú žiadne hodnotenia.
Buďte prvý, kto napíše hodnotenie na tento produkt.
Nakup v pohodli domova.
Tieto podložky som kúpila už druhý krát, no tie prvé boli hrubšie....Tieto sú dosť tenké a žiaľ nesvietia v noci....
Vybavené ihneď