Spiriferm Arom 25g
Univerzálne kvasinky pre ovocné kvasy k destilácii
Spiriferm sú silne fermentujúce suché čisté kvasinky kmeňa Saccharomyces cerevisiae.
Fermentačné vlastnosti
Spiriferm sú ideálne pri kvasení ovocných rmutov a muštov pre ovocné destiláty:
➢ Tolerancia voči alkoholu až do 14% obj.
➢ Nízka tvorba SO2 a H2S
➢ Rýchly začiatok kvasenia
➢Odporúčaná teplota kvasenia: 16 - 22°C
➢ Kvasinka vhodná pre všetky druhy ovocia
Dávkovanie a aplikácia:
Všeobecné dávkovanie kvasiniek Spiriferm je 20 g/hl rmutu/muštu. Dávka sa môže zvýšiť na 25 - 30 g Spiriferm-ov na 100 I pre mikrobiologicky ohrozený/kontaminovaný rmut.
Správna rehydratácia kvasiniek:
1. Potrebné množstvo kvasiniek rozpustite v 5-10 násobnom množstve teplej vody (35 - 40°C)
2. Za cca 10-15 minút pridajte rovnaké množstvo muštu a jemne premiešajte.
3. Nechajte odstáť cca 10-15 minút.
4. Skontrolujte teplotu zákvasu kvasiniek. Teplotný rozdiel medzi zákvasom a ovocným rmutom/muštom nesmie byť viac ako 8°C! (dochádza k teplotnému šoku s následkom usmrtenia kvasiniek)
5. V prípade že je teplotný rozdiel väčší, zákvas môžete ochladiť napríklad pridaním ďalšieho množstva muštu.
6. V prípade že je teplotný rozdiel 8°C a menej, zákvas aplikujte do ovocného rmutu/muštu jemným vmiešaním.
Skladovanie:
Skladujte na chladnom mieste. Vždy opätovne uzavrite obal otvorených balení.
Momentálne tu nie sú žiadne hodnotenia.
Buďte prvý, kto napíše hodnotenie na tento produkt.
poradia vám ak vám nieje niečo jasné
Overený zákazník,
Veľmi som spokojná s nákupom.
Overený zákazník,
Všetko o.k.
Overený zákazník,
Pre personalizáciu obsahu a vyhodnocovanie používame cookies tretích strán, vďaka tomu pre vás dokážeme na webe aj mimo neho zobrazovať relevantnejšie ponuky našich produktov.
Zber týchto dát nezapneme, pokiaľ nám k tomu nedáte súhlas.